DE FIRE C`ENE

Hvordan velge diamant med den kvaliteten du ønsker.

Hos Galleri Askeland setter vi vår ære i å ha et godt tilbud av diamanter, blant annet til ringer, ørepynt og anheng. Det er et godt tips å sette seg inn i hva som utgjør kvaliteten på en diamant før du skal handle. Slik sikrer du at du kjøper en diamant som har den kvaliteten du ønsker deg.

Det er de fire c’ene som bestemmer hvor sjelden en diamant er og prisen på den, «Carat, Color, Clarity og Cut». Renhet og farge er viktig, men også graden av arbeid som er gjort for å gi diamanten den perfekte slip og glans.
carat er vekten på diamanten. En carat tilsvarer 0,2 gram. Jo større en diamant er, desto sjeldnere er den. En diamant på 1 carat er langt mer verdifull enn to stener på 0,5 carat av samme kvalitet.
Color er fargen. Diamanter finnes i en rekke farger, men den vanligste er hvit. Fargekategoriene heter River, Top Wesselton, Wesselton, Top Crystal og Top cape. Vanligvis graderes nyansene i en diamant på en skala fra fargeløs til gul.
Clarity står for klarhet og forteller oss om små eller store
inneslutninger, som også blir kalt uklarheter, i diamanten. Jo mindre uklarhet i diamanten desto finere og dyret er den.
Cut er diamantens slipegrad. Diamanter med finest slip er de som reflekterer lyset best.